“RÆVEJAGTEN” med Peddersen og Findus

Kan det lade sig gøre at holde den sultne ræv fra de skræmte høns,- uden brug af vold eller våben. Udelukkende ved hjælp af fælles opfindsomhed og lidt fyrværkeri?

Handlingen

Nabo Gustafsen kommer med hund og gevær og fortæller at ræven har ædt hans bedste høne og at Peddersen også hellere må skaffe sig et gevær. For når ræven i nat kommer og ser at Gustafsen har låst sine høns inde, så vil den i stedet komme på besøg hos Peddersen.

Hønsene er rædselsslagne. Men Findus (som er kat) hader folk der går med gevær og siger: “Ræve skyder man ikke, dem narrer man.”

Sammen udtænker, udvikler og udfører Peddersen og Findus nu, en festforestilling af en snedig plan som indbefatter en kunstig høne, masser af fyrværkeri og tilpas med spøgeri.

Det går ikke helt som de har tænkt. Det går endnu bedre! Ikke bare skal Ræven nok holde sig fra høns,- i hvert fald Peddersens- også Nabo Gustafsen bliver så skræmt at han aflægger løfte på aldrig mere at skyde dyr!

Iscenesættelsen

Historien udspilles vekslende mellem sang, fælles fortælling og skuespil. Vi bevæger os fra at være Niclas og Morten som fortæller, og leger med bondegård og små-figurer forestillende Gustafsen, Peddersen og Findus – til at være dem i fuld figur.

Relationen til publikum

Børnene er mestendels publikummer i traditionel forstand. De følger Peddersen og Findus´ anstrengelser, men bliver også inddraget og er med til at udvikle planen. De hjælper blandt andet med at lave fyrværkeri, hvor de skal være raketter og kanon slag. Vi afholder prøve, så børnene er klar til at tændes når ræven kommer og det hele går løs.

Forestillingens kunstneriske nødvendighed

Sammen kan vi udrette meget! Pedddersen og Findus hjælpes ad. Ved at tage imod og bygge videre på hinandens idéer, får de stablet en hel lille forestilling på benene. Som ændrer Verden! Deres i hvert fald, for Ræven skal nok fremover lade hønsene være! Og Gustafsen lover aldrig mere at skyde hverken ræve eller andre dyr og det er nok så væsentligt for en kat som Findus.

Også Legekammeraterne Niclas og Morten har ved vejs ende leget en hel lille forestilling sammen. Det er vigtigt at have hinanden. At spille, synge og lege sammen. DET ER SJOVT, SPÆNDENDE OG DEJLIGT! Livsnødvendigt simpelthen.

De sceniske virkemidler – Forestillingen er refusionsberettiget.
En lod-ophængt sommerfugl. En rød plastik folde ud bondegård, med dertilhørende dyr. En Arkitekt lampe som fungerer som sol over gårdsplads/måne, når alt øvrigt lys slukkes. En høj gul hat. En undervejs opspændt svævebane (snor med dertilhørende spil, som lader Findus-bamse - iført tynd gennemsigtig knitre plastpose, påmalet sorte spøgelses øjne – svæve ud over børnene til et egnet fæstnings punkt stolpe/varmerør/ hvis ikke andet findes, en skrue i væg.) En kunstig høne (bukket i hønsenet, påklistret fjer) og 1 hvid ballon som, under forestillingen, pustes op inde i denne.